YU INFO 2017

Home » Vesti » Vesti » YU INFO 2017

  Dvadeset treća YU INFO naučna konferencija održana je na Kopaoniku od 12.03. do 15.03.2017. godine. U okviru YU INFO konferencija održana je i sedma po redu međunarodna konferencija ICIST (International Conference on Information Society and Tehnology). Na Kopaoniku se i ove godine okupilo blizu 250 učesnika – vrhunskih IT stručnjaka, profesora, predavača, autora naučnih radova, menadžera, koji su doprineli da i ovogodišnja Konferencija bude mesto predstavljanja novih tehnoloških inovacija i poslovnih dostignuća u ovoj oblasti. 

  Konferenciju su otvorili predsednik prof. dr Miodrag Ivković i predsedavajući prof. Milan Zdravković. Na samom početku prisutnima se obratila Michela Magas, koja je svojim uvodnim predavanjem istakla značaj i progres IT oblasti. Pored gospođe Magas, o važnost i primeni informacionih tehnologija govorio je i prof. Theo Kanter (Stockholm University, Sweden). Nakon objavljenih recenzija za izlaganje, prihvaćeno je 177 autorskih radova, od kojih je 106 u okviru ICIST programa, a u toku tri dana održano je preko 30 sesija.

   Posebnu zahvalnost dugujemo kompanijama Asseco SEE Srbija, Saga doo Beograd, Telekom Srbija i Hewlett-Packard Serbia, koje su ove, kao i svake godine doprinele uspešnoj organizaciji i realizaciji Konferencije.

 

Leave a Comment